Alla inlägg under december 2016

Av Kicki Fredlund - 10 december 2016 10:12

Igår kväll var det grötfest på klubben.


Jag hämtade upp Kerstin vid 6, lämnade ett par paket som skulle postas på ICA, sen fortsatte vi till Skoga.


Vi var lite färre än vi brukar, då en några fått förhinder i sista stund.


 

Först lite mingel med varm glögg och pepparkaka.


 

Här väntade smör och bröd, ägg, ost och tre sorters sill, skinka och massor av gröt.


  

Alla lät sig väl smaka.


Sen var det dags för klapputdelning.


På ett fiffigt vis fick alla ett paket. När vi kom hade alla fått ta en lapp med ett ord på, t.ex stjärn, saffrans, lingon, rödbets. Sen lästes slutdelen av varje ord upp vid paketet och man fick lista ut vilka som hörde ihop. I mitt fall var det rödbets-sallad och julklappen var två glöggmuggar i härdat glas (som inte skulle bli varmt utvändigt även om det var varm dryck i glaset.


      

Fantasin flödade när julklappen skulle börja på G. Dom grymtande smågrisarna i plast påminde starkt om Maya. Det var Yvonne som fick dom.


ANNONS
Av Kicki Fredlund - 10 december 2016 09:24

8 grader varmt igår och barmark överallt.


Tur att vi kom iväg till Ludvika och hämtade skåpet igår, för i morse när jag klev upp så var det vitt ute.


 

På altanen såg det ut så här och det snöar ymnigt.


 

Och så här såg det ut på framsidan när jag gick ut och hämtade Södran.


Vi har varit utan morgontidning i ett par år (tror jag), men nu har vi nappat på ett erbjudande att ha den i tre månader. Jag ser ju så sabla dåligt på nära håll att jag mest bara läser rubrikerna. Det är så trist, Brukshunden kom häromdagen och den vill jag ju läsa, men det är för jobbigt för ögonen. 


Får se om det blir nån julstädning idag, än har jag då inte känt nån lust att börjaANNONS
Av Kicki Fredlund - 9 december 2016 16:49

Idag hade vi hyrt ett släp mellan kl 9-12, den kortaste (och därmed billigaste tiden).


Vi skulle äntligen till Ludvika och hämta ett skåp/hylla som jag köpt på auktion (för en 100-lapp).


5 över 9 hade vi kopplat släpet till bilen (det var inte det enklaste). Jag var dessutom lite nervös, då jag inte kört med släp på minst 20 år. Men det gick bra att ta sig både till Ludvika och hem igen.


 

Vi baxade av skåpet hemma, Berra fick flytta soptunnan först, den skulle varit tömd men på senaste tiden har det ofta gått flera dar innan den blivit tömd.


 

Vi var tillbaka på OK på slaget 12. Dom hade invigning idag av den helt omgjorda lokalen. Så vi fikade där. Kaffet bjöd dom på och det man tog till kostade 50% av ordinarie pris.


 

Sen åkte vi till skogen och gick med hundarna. Bilen var, som synes, mer än lovligt skitig. En stockholmsresa och dagens skitiga vägar med 8 plusgrader gjorde sitt till.


         

Hundarna roade sig som vanligt med att nosa, leta pinnar, ha dragkamp och mycket spring i benen.


 

Här har det röjts ganska rejält, så nu ligger sly och smågranar som ett plockepinn.


 

Eftersom bilen var i så stort behov av tvätt så åkte vi till Säter för att få den ren. Det var flera som hade samma tanke, faktiskt 5 st före oss. Så det tog en timme innan vi kom därifrån...


 

men då var iaf bilen skapligt ren.


 

Hyllan/skåpet på plats, nu är bara frågan hur mycker det rymmer. Förhoppningsvis kan jag gömma undan lite saker i underskåpet.


Nu dags att göra sig i ordning för att åka på kvällens grötfest på klubben.

Av Kicki Fredlund - 7 december 2016 09:59

Hemresan från Stockholm i söndags gick i ett nafs. Vi kom tidigt iväg och Linda behövde inte köra i mörker.


I måndags tog jag tag i den misslyckade pepparkaksdegen. Så misslyckad var den kanske inte, det var mest att den inte gick att skära som jag hoppats, så jag fick kavla den i allafall. När jag tillsatt skapligt mycket mer mjöl så gick den bra att kavla.


 

Det blev några burkar med hjärtan mest, enklast så.


 

Men det var tur att det inte var en hel plåt med kakor på sista snutten, för den glömde jag så klart i ugnen och fick kassera.


Igår (tisdag) så bakade jag lussebullar.


 

Trodde jag skulle hinna blogga medan degen jäste, men jag hade (har) så många bilder att gå igenom från helgen, det trots att batteriet tog slut så det inte blev en enda bild tagen på söndagen.


 

Saffransbröd blev det iaf. Tur att vi har nära till affären för jag hade inga russin hemma, så Berra fick åka och köpa det.


Och på tal om att köpa, så är det dags att åka och onsdagshandla. Ska även skicka paket.


Igår när vi gick med hundarna i skogen, så hade Maya ett schå med att leta på alla ställen där hon tidigare gömt sin benknota. Men senaste gången hade hon fått släppa ifrån sig den på stigen innan vi kom fram till bilen, så det var nog nån annan som varit framme och snott "hennes" ben.


Jag är dålig på att ringa, använder telefonen mest till att svara i, men igår ringde jag både till syster Anita i Skarpnäck och till syster Sissi i Arkelstorp (i Skåne), som fyllde år. Tänk att nu har lillasyster bara ett år kvar till 70.


Det är grått och trist ute en plusgrad, undrar om det blir nån vit jul?

Av Kicki Fredlund - 6 december 2016 13:29

Söndag morgon packade jag in i bilen och satt tidigt kurs mot Älvsjö, nervös som fasen att jag skulle missa nån avtagsväg, eller välja fel.


Jag var både darrhänt och knäsvag när jag kom fram 20 minuter i 8. Då fanns det massor av p-platser i garaget, så jag kunde ställa mig på samma plats som på fredagen, alltså backa in mot en vägg längst bort, så Triss slapp se eller höra andra hundar.


Hon fick stanna i bilen hela tiden, för det var ju bara Maya som skulle ställas ut. Maya fick stanna och göra henne sällskap till en början.


När Agneta och Kurre kom med Nalle 20 minuter efter mig, så fanns det inte en enda plats kvar i P-huset


Frallorna gick i två ringar, hanarna började först vid 10-tiden, det var annan ras innan, medan tikarna började kl 9.


Så det blev lite kollition när jag skulle titta på Nalle, för jag skulle in i andra ringen med Maya samtidigt.


Maya fick exelent och placerades sig 4:a i championklassen, men utan CK. Eftersom hon då inte fick vara med i bästatikklass, så kunde jag snabba på och hinna se konkurrensbedömningen i andra ringen.


Det var 8 hanar i unghunsdsklassen och den vann Nalle med CK! Sen blev han inte placerad i Bästa hankundsklass. Men jättenöjda var vi.


Samtidigt gick bästa tikklass och när ringsekreteraren ropade upp veterantiken Tårtan (10,5 år gammal) då fick jag gåshud på armarna. Hon är rent fantastisk den fina Tårtan! Hon blev sen BIM mot en finsk championhane som blev BIR.


Det var en ytterst "konstig" domare som dömde tikarna. När hon började med juniortikarna, tog hon en evighet på sig för varje hund, hon lutade sig bl.a över hunden med örat mot nosen för att kolla deras andning, hon blev lite snabbare på slutet.


Jag gick fram till ringsekreteraren och frågade varför hon inte visade färgkort för varje hund, man vill ju se när man skriver resultatet i katalogen. Det finns inget kort för diskvalifiserad, svarade hon.


Av ca 14 juniortikar, jag vet inte riktigt hur många som inte kom (det var 18 st anmälda), så var det bara 4 st som fick exelent och endast vinnaren i klassen som fick CK. Hela 4 stycken var diskvalifiserade! 


Eftersom jag inte hade nån kamera, så blev det inga bilder, men Birgitta (Caesars ägare) tog kort på fredagen, så hon har skickat några på Triss.


     


 

Dan Erikssons kritik på Triss.


 

Mayas kritik. Håller med i stort, men absolut inte om att hennes rörelser bara är godtagbara. Hon som rör sig så himla bra.

Av Kicki Fredlund - 6 december 2016 12:12

Lördagen blev en helledig dag. Det var ganska kallt med ca 5 minusgrader, men sol en stund på dan.


Fick frukost, lunch och middag utan att behöva göra ett handtag.


Eftersom batteriet tagit slut så blev det bara bilder med mobilen och kvallitén är därefter.


Nicklas och Natalie bor på landet, trots att Vallentuna väl nästan räknas att höra till Stockholm.


Inte många grannar och skogen inpå knuten. Närmaste granne var Natalies föräldrar, så det är här hon vuxit upp.


   

Det var mindre än 100 m till skogen, där jag kunde släppa hundarna lösa. Till höger på nedre bilden är tomtgränsen till deras hus.


 

Noah var duktig på att testa alla smaker, här finns både leverpastej, stekt ägg och apelsinklyftor. Han hade just lärt sig att hitta till munnen.


 

Det var tur att han inte var blyg, han godtog en farfarsmor (vilket namn).


 

Vad kan vara tryggare än att få sin sovstund i famnen på pappa.


Efter lunch, så tog jag rygg på Natalie, när hon skulle åka till stallet. Jag visste att vi skulle åka ca 1,5 mil, men under den sträckan passerade vi minst 4 hästgårdar/ridcenter. Jag trodde gång på gång att nu är vi nog framme.


 

Det var ett tag sen jag höll i en häst. Det här är 6-årige Ruffe, som Natalie äger tillsammans med sin mamma, dom hjälps åt med skötsel och ridning.


Nu skulle Natalie ut på en ridtur, medan jag åkte tillbaka, för det var kallt för hundarna i bilen och jag skulle gå en promenad i skogen innan det blev mörkt.


 

Här har jag "lånat" en bild från facebook, som Nicklas lagt ut på deras julpyntade hus. Det ser nästan ut som om det är ett enplanshus, men det är det inte.


Jag la mig tidigt på lördagkvällen, för att få några timmars sömn innan söndagens utställning. (Jag sover dåligt hemma och ännu sämre borta).

Av Kicki Fredlund - 5 december 2016 12:38

Bäst att jag tar lite i taget av helgen, annars blir inlägget för långt.


Jag har egentligen inte tid, men risken är ju stor att jag glömmer om jag väntar för länge.


Alltså börjar jag med fredagen den andra december.


Klockan 05,55 kom Linda (punktlig som en klocka). Hon satte sin bil i vårt garage, sen var hon chaufför i vår bil.


Natten hade varit kall, så det var halt ute, så det var skönt att komma iväg i tid.


Vi kom i god tid för att få en bra plats i P-garaget. Kunde backa in mot en vägg, så Triss skulle bli minimalt störd av andra hundar. (Dom kan ta ordentligt betalt för att få parkera 40kr/timme eller 120 kr för dagen)


 

Det blev inte mycket kort tagna, för det visade sig att batteriet höll på att ta slut i kameran.

Inte världens bästa bild på fina Nalle (Travarens Nahar). Han fick exelent och kom 3:a i unghundsklassen, men utan CK den här dan.


 

Domaren Dan Eriksson hade en domarelev med sig (jag minns inte hans namn) Här studerar dom vinnaren i unghundsklassen som kommit till Stockholm från Danmark, hunden blev senare 3:a bästa hanhund med res.cert


Det var 4 tikar i championklassen, där vann Triss, sen blev hon 3:a bästa tik. Jag hade hämtat henne relativt tidigt från garaget (gick till fel garage först, lär mig aldrig hitta bland dom olika hallarna), för jag satt ganska avsides, så det var inte så många hundar som var nära. 


Inga foton på Triss, men det kanske kommer senare, för både Agneta och Birgitta hade kamera med.


 

BIR och BIM blev Mundis Knut och Zecudas X'Press Yourself "Lola". Hon var en dag för ung för att bli champion, skulle fylla två år dan efter.


Jag trodde jag skulle slippa bilköerna när jag åkte till Vallentuna i vettig tid. Men hade ju inte räkna med att det var fredag och rusningstiden startade tidigare. Det tog 45-50 minuter att avverka den första milen.


Det hade dessutom hunnit bli mörkt innan jag äntligen kom fram till Vallentuna, då hade Nicklas fått dirigera mig via mobiltelefon sista biten.


   

Äntligen fick jag träffa barnbarnsbarnet Noa, som hunnit bli 7 månader. Jag hade några paket med, så här har han paketöppning och han verkade nöjd med gotlandsfåret.


 

Nicklas fyllde 28 år samma dag.


På kvällen kom Natalies föräldrar, mormor och bror och vi blev bjudna på taccos.


Det verkar som Nicklas är lika duktig i köket som sin pappa Thomas.


Av Kicki Fredlund - 1 december 2016 17:46

På förmiddagen hann jag inte få så mycket gjort, för redan kl 11 åkte jag till Falun för att klippa mig hos min valpköpare Sari (Zarris). 


Maya fick stanna hemma den här gången och lika bra var det för syrran Hedda var inte där. Sari är mitt uppe i en flytt, så hon hade lånat bort Hedda några dagar.


På stora parkeringen i Falun (Trotzgatan tro jag) var det otroligt rörigt vid parkeringsautomaten.

Fy vad jag tycker illa om dessa nya där man ska sätta in sitt bankkort när man kommer och när man åker igen. 


Att få sin biljett när jag kom var inga problem, men sen...


När jag skulle registrera min sluttid blev det en jättekö av folk som väntade på sin tur. Hon som var före mig gick bet. När det var min tur så stod det först att kortet var ogiltigt, vid nästa försök, så kom den aldrig vidare efter att den sökte banken. Jag gick åt sidan och släppte fram den som var efter mig, sen provade jag igen med samma usla resultat.


Till slut gick jag till bilen och hämtade papper och penna för att skriva upp telefonnumret för felanmälan.


Ytterligare väntan "du har plats nummer 7 i kön".


Till slut, efter 40 minuters försening, för jag skulle ju vidare till Hedemora för att handla, så fick jag prata med en trevlig tjej, som fixade det hela manuellt över telefon. (Kön var fortfarande lång vid automaten)


När jag handlat, det tog sin lilla modiga tid, för aldrig har det varit såå himla mycket folk på Hemköp.

Det var massor av billiga priser, men bara idag mellan kl 13 - 18. Bl.a 1 kr/ kg för morötter och lök, 20kr/kg för färsk kyckling m.fl bra priser.


Nu har vi just ätit kyckling stekt i gryta med ris och gräddsås.


Så har jag packat bilen inför morgondagens stockholmsresa. Kl 6 i morgonbitti kommer min chaufför Linda hit, så skönt att jag slipper köra själv. Berra blir kvar hemma den här gången.Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se