Direktlänk till inlägg 11 augusti 2016

Till Falun

Av Kicki Fredlund - 11 augusti 2016 18:33

Idag hade Berra tid kl 11 på Blodmottagningen på Falu Lasarett, så vi åkte hemmifrån strax före 10.


Han fick träffa en ny läkare idag, en ung tjej från Tyskland. Hon hade kommit till Sverige i februari och varit på Blodmottagningen sen juni. Jag var imponerad över hur bra svenska hon pratade, även om hon själv bad om ursäkt för att hon inte kunde bättre svenska.


Berra har ju fått sin första omgång cellgifter, 4 veckor, en spruta i veckan, sen uppehåll en vecka. Nu var det dags att starta omgång två. Hans myelomvärde, som innan behandlingen började låg så högt som nästan 3.000 enheter (M-komponenter tror jag det kallas), det var därför behanlingen behövdes igen. Men nu efter första cykeln så hade det skjunkit till knappa 400!


Dessväre är HB-värdet lågt och njurvärdet (kreatinet är 217 och alldeles för högt, det högsta han haft faktiskt). Nu ska ett par mediciner (blodfettsänkande och en som är mot bältrossmärta) som är skadliga för njurarna trappas ner, i varje fall medan cellgiftsbehandlingen pågår. 


Vi åt lunch i Borlänge, sen in till S-O och Kristina, som har välbehövlig semester just nu.


I Borlänge handlade jag på en grönsaks/fruktmarknad, som ett par icke svenskar drev. Kors vilka billiga priser. Bl.a 150 kr/kg för fina svenska kantareller, nu var ju inte jag intresserad av dom kollade bara priset (med tanke på att de kostar 300kr/kg i affären).


Jag köpte 4 stora (t.o.m. mkt. stora) kvisttomater, en jättestor röd paprika (29kr/kg) och en klase blå vindruvor. Tillsammans kostade det 22 kr!!


Vi hämtade sen upp Helenas Imse, så han fick följa med på hundarnas skogspromenad. Stackarn vågade inte in i vår bil, när Triss skällde ut honom som en galning i buren brevid.


 

Även när vi kom till skogen blev han utskälld av Triss, medan Maya bara avvaktar lite.

 

Berra, som inte går lika långt som jag, fick ta med sig Triss tillbaka till bilen, för hon blev alldeles slut av att vara så upprörd, även om hon lugnade ner sig och dom kunde gå skapligt bra tillsammans.

 

   

Men Imse blev betydligt nöjdare av att bara gå med Maya.

 

När vi kom hem var det meningen att jag skulle klippa gräset. Skulle gjort det igår, men då regnade det i princip hela dan (det kom ca 30 mm).

 

Men inte sjutton blev det nån klippning idag heller. Nu är det verkligen högt, för det är mer än en vecka sen jag klippte senast.

 

I morgon är det dags för nästa lasarett, då ska Berra vara i Avesta redan 8.15 Den gången är det hans blodfetter m.m som ska kollas.


"Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som blödde näsblod"

 

 

 
 
Hillevi

Hillevi

12 augusti 2016 06:04

Så fint att mylelomvärdet sjunkit såpass! Nu är det bara att hoppas att Östen med resten rättar in sig i edet också.

Fint att du kan ta med Imse emellanåt, även om Triss anser att han ska lära sig veta hut. Typiskt gamla kärringar! :D

Fint att hitta marknadsgrönsaker sådär. I affärerna är man ju ganska utlämnad.

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

12 augusti 2016 14:00

Idag när vi var på Medicin i Avesta så fick han veta att även blodfetterna sjunkit. Så det ser rätt bra ut nu, förutom njurvärdena som är ganska kass.

Imse är jättetrevlig och har stor respekt för griniga tikar.

Det där grönsakstorget måste jag besöka igen, det var ett jättestort sortiment på frukt och grönsaker.

Såg kantareller (från Litauen) på ICA idag, jag skulle inte vilja ha dom till skänks. Torra och dåligt rensade.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards