Direktlänk till inlägg 22 juni 2016

Återbesök

Av Kicki Fredlund - 22 juni 2016 13:53

Igår ringde en sköterska från kirurgen och undrade om jag kunde komma på kort varsel. Det var kontrollen som skulle göras efter ca 3 månader från avslutad strålning.


Dom hade ett återbud 20 över 10 idag. Jag tackade ja, men sen kom jag på att jag skulle vara tillgänglig för telefon på f.m Då var det för sent att ringa och ändra, för avdelningen var stängd för dagen.


Så i morse åkte jag iväg och hoppades att de väntade samtalet (som också var från kirurgen, men då var det Berras läkare som skulle ge svar och besked om ev. operation efter ultraljudet som gjorts tidigare.)


Jag åkte så tidigt att jag hann att helghandla på ICA Maxi i Borlänge innan Falun och var förutseende nog att ta med en kylväska till färskvarorna.


Färskpotatis för 1 öre/kg (max 5 kg/kund), om man handlade för minst 300 och det var ju ingen konst att komma upp i den summan (kom t.o.m upp i 950 kr).


Nu finns det varor för hela helgen, förhoppningsvis.


Läkaren som opererat mig, var den jag fick träffa idag (naturligtvis ringde Berras läkare exakt då, så jag fick be honom att ringa lite senare)


Det visade sig att smärtorna som jag fortfarande har i bröstet och högra armen, beror på att jag fått ovanligt kraftiga strålningsreaktioner, som borde avta efter hand, för att till slut försvinna. I övrigt kan jag betrakta mig som frisk, men får förutom medicineringen (10 år) kollas med mammografi en gång per år.


På hemvägen ringde Berras läkare när jag kommit till Säter, som tur var kunde jag stanna med bilen.


Berra har ganska kraftiga förträngningar i båda låren, som gör att han får ont i benen när han går. Det skulle krävas två operationer med kärlsprängning, men riskerna var större än det förväntade resultatet, eftersom han dessutom har problem med hjärtat.


Är det inte det ena så är det det andra, sa flickan som blödde näsblod. Alltså ett val mellan pest och kolera.


Men även denna läkare liksom ALLA andra sa att Berra måste promenera dagligen trots smärtorna i benen.


Trevlig midsommar!



 

 
 
Ingrid

Ingrid

22 juni 2016 17:44

Så skönt att du fick så positivt besked Kicki! Men tråkigt att det går att göra något åt Berras problem. Åke hade också besvär med benen och läkarna sa till honom precis som de sagt till Berra. Det gällde att gå även om det gjorde ont. "Kan du gå 400, så gå då åtminstone 200 till även om det gör ont." Lätt för dem att säga, men förmodligen är det rätt.
Ha en Glad Midsommar själva!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

24 juni 2016 17:40

Ja, nu är det bara att hoppas att biverkningarna efter medicinerna håller sig borta.
Jag mår i alla fall alldeles utmärkt.
Det är svårt att motivera Berra att gå längre, men idag har han hjälp mig i hushållet hela dan. Vi har ju bara varit 7 st, men det är mycket som ska göras ändå med fm-fika, middag och em-fika.
Ha en fortsatt fin helg!

 
Ingen bild

Helena C

22 juni 2016 19:57

Det är ett fasligt rännande fram och tillbaka till sjukhus för er, lider med Berra att han ska behöva ha det sådär. Jag har en väninna som gjort operationen av benen två ggr och hon blev mkt bättre men det är klart det blir en högre risk för Berra. Hoppas att dina besvär försvinner fortare än kvickt. Vi var i Falun samtidigt idag fast jag på onkologen med behandling. Jag hade tagit fel på tid (fick ingen lapp förra veckan) så var där 1 tim för tidigt, trodde givetvis att jag hade samma tid jag haft varje vecka. Hade gett vad som helst för den timmen imorse eftersom jag somnade efter 4.00 Min väninna som körde mig (det är alkohol i droppet, som 1 glas vin)fick roa sig med tidningar för jag sov mig igenom behandlingen, jag som aldrig kan sova annat än i min säng. Jag hoppas att det snart får vända för er och ni kan bara få vara och njuta av livet istället. Kramar

Kicki Fredlund

24 juni 2016 17:36

Du är otrolig Helena. Du ska ta hand om dig själv och inte "lägga så mycket krut" på andra.
Hoppas du fixade denna behandling så bra som det går, att du aldrig mer behöver uppleva som det blev efter den första.
Kram, ha en bra fortsättning på helgen!

 
Ingen bild

Christine

22 juni 2016 23:46

Skönt med gott besked för dig även om du ju kunde fått slippa att ha ont 7 efterhand.
Vi har just kommit till vårt sommarparadis (det fullbokade). Men Fleringe är också fint.😉

Kicki Fredlund

24 juni 2016 17:32

Cissi och en väninna har bilat lördag till onsdag på Gotland denna vecka.
Borde jag prata med din pappa innan vi åker?
Han mådde väl inte riktigt bra förra året, eller?
Han tycker väl att det är OK att vi kommer? Med hundar och allt.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

24 juni 2016 08:52

Tänk att glada besked alltid ska följas av dystra...Grattis till dig för friskstämpeln, så skönt efter en jobbig pärs att resultatet blivit så bra. Och mindre roligt med Berra, han och jag sitter lite i samma båt, läkarna vill inte sätta kniven i för det kan rent av bli livshotande tillstånd. Jag försöker acceptera läget, fick svar på röntgen av höfter och det roliga var att bägge höfterna röntgades men det är vänster jag har mest problem med. I svaret från läkaren säger han att det endast syns "diskreta" artrosförändringar...i HÖGER höftled! Haha, undrar om de ens kollat röntgenbilden på den vänstra...suck
Men, som läget är nu tror jag att jag får acceptera. Cykla kan jag, njuter till och med om jag bara slapp bromsar, mygg och knott. Nu har jag köpt en keps som jag hoppas ska hålla dem ifrån mitt huvud. Blinka springer glatt framför mig men i sommarvärmen kan hon inte springa hur långt som helst. Det blir tungt att trampa med henne i korgen, men ska i allafall testa vid tillfälle. GLAD MIDSOMMAR TILL ER BÅDA, jag har bjudit hit några flyktingar "ler" o exet också, en enkel kycklingsallad serverar jag istället för svensk midsommarmat som inte går hem varken hos flyktingar eller exgubbar...

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

24 juni 2016 17:28

Du får väl ringa och fråga om den vänstra höften.
Det är ett skit att ha ont i höfterna, det begränsar verkligen hur man kan röra sig i naturen, men det är ju bra att det funkar att cykla.
Det kan inte jag göra p.g.a mina axlar.
Jag är säker på att dina flyktingar uppskattade din sallad.
Jag tänkte intensivt på dig igår när vi var till Sunnansjö
Va? Gillar inte Hasse sill m.m som normalt hör hemma på midsommarbordet.
Kramen och fortsatt trevlig helg!

 
Hillevi

Hillevi

24 juni 2016 11:44

Det var ändå ett väldigt bra besked till dig! SÅ skönt att höra.
Makens motionsorder är inte lika trevlig, inte kul att gå när det gör ont men modet måste göras, så får han nog göra det. Bra att det finns fyrbenta som kan göra sällskap och motivera.

5 öre för potatisen! Oj! Fast jag gläder mig åt att jag kunde fiska upp några egna. Inte stora men de kommer att bli naggande goda.

Ha nu en riktigt trevlig midsommar med hela stora familjen!

http://gyllensilver.wordpress.com.

Kicki Fredlund

24 juni 2016 17:22

Nu blir det kontroll en gång per år, men den dagliga medicineringen ska ju pågå i 10 år!
Jag har inte kollat mina potatishinkar, eftersom jag köpte potatisen som i princip var gratis (för några 5-öringar finns ju inte).
Nu har jag slagit ner häcken vid datorn, har varit i farten utan uppehåll (utom när vi suttit till bords)sen halv 8 i morse.
Dotra fick umgås med sin Borlängefamilj och barnbarnet, dom ses ju inte så ofta.
Ha en fortsatt trevlig helg!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards