Direktlänk till inlägg 18 februari 2016

Igår i Uppsala

Av Kicki Fredlund - 18 februari 2016 17:04

Igår stod taxin utanför och väntade redan 10 i 8, trots att jag beställt den till 10 över.


Han fick vänta till kl 8, då måste jag ändå vänta på bussen i Hedemora i 20 minuter.


Jag gick in på OK och köpte en veckotidning med korsordsbilaga under väntetiden.


Bussresan ner gick bra, det är toppen att ha en ljudbok att lyssna på.


Min behandling var klar 11.45, så jag hade gott om tid att promenera i omgivningen.


 

Den här gången hittade jag den rätta Svandammen, den jag såg dan innan var bara en liten damm i parken. Den andra dammen kallades visst Lycksalighetens ö.


Jag minns att det fanns svanar här året runt, den senaste svanen, Alexander avlivades för ett par år sedan.


 

Det var nostalgiskt att se att halva Svandammen plogats upp för skridskoåkning. Där har jag nämligen åkt skridskor med min kusin när vi var tonåringar.


 

Det finns åtskilligt att titta på när man flanerar, många isskulpturer i parken t.ex


När jag kom tillbaka till sjukhuset kl 13 för att invänta att gå på bussen halv två, den kommer då och för att jag ska vara säker på att få en fönsterplats på rätt sida så vill jag vara där i tid.


Men nu hade jag sån himla tur att en bekant från brukshundklubben plötsligt ropade på mig. Det var Kim, som hälsat på sin mamma och nu var på väg att åka hem till Hedemora.


Jag fick alltså bilskjuts och kom hem en timme tidigare. Berra kom och hämtade upp mig kl 3 och vi kunde handla på ICA innan vi åkte hem.


Jag hade köpt åksjuketabletter på apoteket och tagit en vid 12-tiden. En tablett som gjorde mig dåsig och trött framåt kvällen, så när jag lagat mat och vi ätit så kunde jag knappt hålla ögonen öppna.


Jag gick faktiskt och la mig strax efter kl 8, somnade som en stock och sov till kl 5 i morse.






 
 
Hillevi

Hillevi

18 februari 2016 18:56

Det gör mig glad - du hittar både det ena och det andra. Isskulpturerna, som ingår i Vinterfestivalen , gör mig dock lite beklämd... förra gången, 2013, vandrade jag mycket bland dem men då var min mamma sjuk och likaså min schnauzer. Du, däremot, får den bästa hjälp och så bra det blir!

http://gyllensilver.wordpress.com

Kicki Fredlund

19 februari 2016 07:29

Idag blir det nog att gå till centrum (kanske). Jag har behandlingstid först 13.15, så jag har ju ett par timmar på mig. Jag vet inte hur lång tid det tar att gå ner på stan.
Jag förstår att du får helt andra vibbar av isskulpturerna.

 
Menageriet

Menageriet

19 februari 2016 05:15

Hade Du inte med Dig skridskorna?
Kul att uppleva gamla minnen och träffa bekanta! Hoppas det går bra med behandlingen?
Vovvarna saknar väl Dig när Du är borta? Antar att Du inte lämnat dom så länge och så många gånger? Desto större glädje när Du kommer hem!
Klicker stressar så mycket när jag är borta så det tar en lång stund innan han lugnar ner sig.
Ha det gott och kram! <3

http://www.skyttlat.blogspot.se

Kicki Fredlund

19 februari 2016 07:26

Jag tror inte att jag haft skridskor på mig sen just där (fick nog låna kusinens).
Jolly är ju mattes hund, så hon blir till sig när jag kommer hem, men hon börjar bli så gammal och trött nu att hon inte ligger och väntar på mig vid ytterdörren, hon sover skönare i soffa eller hundsäng medan jag är borta.
Kram

 
Ingrid

Ingrid

19 februari 2016 12:51

Så mycket fint du hann se innan det var dags för hemfärd. Vad använder du för åksjuketabletter. Jag brukar köpa Postafen, för de gör i alla fall inte mig trött. Jag var på kryssning med jobbet och då tog jag dem varje dag för säkerhets skull och det fungerade jättebra. Inte ens ett och annat glas vin på kvällen fick mig att bli sömning.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

19 februari 2016 17:05

Jag tror att Postafen är det enda receptfria medlet. Jag blir jättetrött av dom. Men det har haft det goda med sig att jag sover bättre om natten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 28 mars 17:48

Idag fick jag sätta lite fart på förmiddagen. Berra hjälpte mig att skaka mattor innan han åkte på sin dagverksamhet, sen röjde jag undan lite, dammsög, torkade golv och la på de skakade mattorna.   I kväll kommer Cissi och Martin från Göteborg. ...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards