Alla inlägg under oktober 2015

Av Kicki Fredlund - 20 oktober 2015 14:06

 

Jolly ska väl också vara med...


 

det var ju egentligen hennes pinne.


 

Snuskhunden Triss har rullat i en rävskit....


 

trots att jag torkade av det värsta med mossa i omgångar, så såg pappret, som jag torkade henne med när vi kom till bilen, ut så här. Räven hade ätit rejält med blåbär tydligen.


Behöver jag säga att det blev badkaret direkt vi kom hem.


Av Kicki Fredlund - 20 oktober 2015 10:29

 

Det är ju Rosa Bandet kampanj under oktober. Det finns även bönder som stöder cancerfonden genom att betala extra för rosa plast till sina balar.

Av Kicki Fredlund - 19 oktober 2015 09:06

Spårade med hundarna igår.


Jag gick varsitt spår till mina hundar. Jag tänkte Triss skulle få chansen igen, trots att jag la av  med henne för ett år sen.


Berra följde med Triss i koppel efter Maya när hon fick gå sitt spår. Jag tänkte att Triss skulle bli lite peppad av det, men icke alls. Hon kan/vill verkligen inte spåra. Det var bara att sela av efter kanske 50 meter, för hon ägnade sig åt allt annat än att spåra.


Men Maya gjorde ett av sina bästa spår. Ca 300 m långt med 5  apporter, 3 st av trä och 2 leksaker, hon tar upp varje apport klockrent.


 

Jolly var jätteduktig, för hon fick lite svår start på spåret när hon skulle gå i ca 75 m parallellt med stigen till höger. Där hade det en kvart innan gått två tjejer som var ute och gick med sina två hundar.

Med tanke på hur upprörd Jolly blir när det har gått en hund i skogen, så var det bra gjort att inte bry sig.



Inte så enkelt att filma med mobilen samtidigt som Jolly spårar.

Jag är så glad åt att Jolly, trots sin ålder och att hon inte är helt frisk, fortfarande klarar av det och tycker att det är roligt.


Dagen var åter fantastik vädermässigt. Lite kylig morgon, men sen en värmande sol hela dan.


Vi var tvungna att åka till Säter och pumpa ett däck på bilen. Det är en pysläcka på ett framdäck. Men jag väntar med att fixa det tills det är dags att lägga om till vinterdäck. Jag får fylla luft en gång i veckan ungefär.


Var in på ICA samtidigt, köpte benfri fläskkarré (40 kr), lagade till den i stekgryta när vi kom hem. Det blev ingen svampsås till den här gången (det har vi annars ätit nästan dagligen). I stället blev det syltade trattisar, det var sista burken, jag har glömt att göra nya i år (men det är väl kanske inte för sent än).


Jag var också ute i trädgården en stund. Tömde grukorna som stått på altanen. Nu är alla krukor tömda, återstår bara 4 amplar som hänger vid entrén, dom blommar faktiskt än.


Högg också lite ved. Även om nya värmepumpen värmer överlägset bättre än den förra, så blir det nog en och annan brasa i kaminen också.


Av Kicki Fredlund - 18 oktober 2015 07:00

 

Bra att ha en guide för att lära sig hur den nya värmepumpen fungerar.

Av Kicki Fredlund - 17 oktober 2015 16:34

Vi var tvugna att gå upp riktigt tidigt i morse. Jag klev ur sängen halv 6, medan Berra steg upp en halvtimme senare.


Kl 7 åkte vi hemmifrån, hundarna fick följa med och hållas i bilen. Det fungerade bra, Berra rastade dom med jämna mellanrum och det var inte så kallt som jag befarade, med tanke på att det var -4 grader i morse.


Vi var alltså på loppis i Borlänge. Knappast nåt man tjänar pengar på (bordet/platsen kostar 200 kr), men det var ganska kul. Många trevliga utställare som vi pratade med, en del av dom presumtiva kunderna var också trevliga att prata med.


 

Det är totalt 70 bord. Det var inte så speciellt mycket folk, men det kom några då och då i.a.f


 

Berra mådde jättedåligt på morgonen, men jag tror att det blev så mycket att tänka på, så han glömde hur dåligt han mådde. För det gick bra hela dan, vi var ju på plats före kl 8 och stannade till stängning kl 2.


     

Hundarna fick sin skogsvända på vägen hem.


Vi lät sakerna vara kvar på loppiset och bokade om bordet till nästa lördag. En gång är ingen gång, så vi får väl ge det en chans till.


Men en sak förvånade mig, ingen var intresserad av att köpa torkade kantareller. Sålde bara 100 g (och det var till en kvinna som själv hade bord)

Av Kicki Fredlund - 17 oktober 2015 06:30

 

En farkost, som väl har gjort sitt för den här säsongen.

Av Kicki Fredlund - 16 oktober 2015 09:55

    

En augustikväll med solnedgång i horosonten.

Av Kicki Fredlund - 16 oktober 2015 09:16

 

Jag skulle önskat att den gamla värmepumpen varit mer hållbar. Då hade vi sluppit att skicka den i soporna och skaffat en ny.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards