Alla inlägg under mars 2015

Av Kicki Fredlund - 12 mars 2015 07:06

 

Bättre en fågel..i dammen än ingen alls.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 11 mars 2015 17:19

Det kom en rörmokare mitt på dan och fixade till varmvattenberedaren.


 

En ytterst obekväm arbetsställning, men det tog inte lång stund att byta till det nya elementet. Nåt vatten behövde inte tömmas ur innan.


Nu är det bara att vänta på att vattnet ska bli så varmt att man kan få duscha elller ännu hellre ta ett varmt bad.


 

Jag skulle försöka ta ett snyggt kort på Triss, men det är otroligt svårt att  få till det, alltid är det nåt som blir fel.


Nu har vi kommit hem från en ganska lång skogspromenad med hundarna. D.v.s Berra och Skorpans promenad betydligt kortare. 

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 11 mars 2015 09:48

Vår varmvattenberedare pajade ju vid ett strömavbrott förra veckan, eller snarare, det blev strömavbrott när beredaren gick sönder.


I morse halv 8 kom två killar från Trelco för att montera in ett nytt element.


 

För att kunna sätta in det nya, som dom beställt och fått igår em. så måste ju tanken tömmas, men den ventilen gick inte att öppna, så nu väntar vi på att en rörmokare ska komma och fixa det felet.


Han skulle komma idag på fm. Hoppas verkligen det, för nu vill jag duscha! Har inte gjort det på en vecka.


   Medan den ena jobbade med varmvattenberedaren så satte den andre en ny kontakt i köket, vi har saknat kontakt där, eller snarare saknat skyddskåpan, det har bara varit tejp över eltrådarna (inte så bra kanske över diskbänken dessutom).


 

Den ena killen satte dessutom tillbaka luckan till krypvinden, den hade rasat ner under stormen som varit senaste dagarna.


Värmeluftspumpen i stora rummet spökar också, den stänger av sig hela tiden, så rummet är kallt varje morgon. Elektrikern tog med sig manualen, skulle ta kontakt med tillverkaren för att försöka lista ut felet. I värsta fall måste vi skaffa en ny.


Som om inte det räcker med alla dessa tillkommande utgifter så har jag även fått fakturor på hundarnas försäkringar.


Det är otroligt så dyra dom blivit. Orsaken är naturligtvis djursjukhusens hutlösa prishöjningar sen dom blivit uppköpta av stora bolag. 11.263 kr kostar hundarnas försäkringar tillsammans, då har dom ändå dragit 30% uppfödarabatt. Och Jolly, som är över 10 år har ingen livdel kvar bara veterinär, så hennes förskring kostar bara 2085 kr.


Jag måste för övrigt ringa försäkringsbolaget och kolla varför Skorpans försäkring kostar nästan 300 kr mer än Mayas, trots att Maya har en högre liv än Skorpan.


Ja,ja det är roligt nästan jämt.


 

När jag var ute och plockade fram stegen till huset, så passade Triss på att dribbla lite med bollen, för inte så länge sen fick hon köra den framför sig i snön.

 

Det är precis en månad mellan dessa två bilder, tagna på samma plats.

Av Kicki Fredlund - 10 mars 2015 13:32

    

Orkidén kan verka enfärgad, men tittar man noga så ser man att den är spräcklig.Bonusbild på en som just slagit ut, spräckligt även där.

Av Kicki Fredlund - 9 mars 2015 12:23

 

Det finns nog mycket som kan passa in under temat årspremiär.Men jag har svårt att hitta nåt bättre än dagens årspremiär. Fika i solsken på altanen.


Det var 22 grader varmt vid bordet, snösmältningen och islossningen, som pågick så sent som i förrgår, är nu ett minne blott. Hela altanen är snöfri och håller på att torka upp. Hundarna visade tydligt sin uppskattning att få sitta därute och njuta av värmen.


Av Kicki Fredlund - 9 mars 2015 09:14

I lördags när jag skulle duscha, så visade det sig att vi inte hade nåt varmvatten. Håret blev ändå tvättat, inte alls skönt i fisljummet vatten.


Troligen var det varmvattenberedaren som pajade när vi fick strömavbrott en kväll i förra veckan, för jordfelsbrytaren slog tiil.


Ibland kan det vara bra att ha elfirma på nära håll. Jag ringde halv 8 och en kvart senare var grabben här. Konstaterade att det elekriska fungerade , men troligen nåt element (eller vad det kallas) som gått sönder. Dom beställer ett nytt. som det skulle ta en dag eller två att få hem. Så vi får väl fortsätta att klara oss med "kattvätt" ett tag till.


 

Veckans tulpaner fick sällskap av lite blåbärsris som jag plockade igår, när vi gick i skogen med hundarna.

Jag undrar varför bladen på tulpanerna gulnar redan efter ett par dagar?


 

Skorpan har börjat löpa för ett par dagar sen, men Triss fortsätter att vänta


Av Kicki Fredlund - 9 mars 2015 06:50

Igår åkte vi till Rättvik på inofficiell utställning med Maya.


Jag tänkte att hon behöver lite mer utställningsträning innan jag ställer ut henne officiellt.


Det var helt rätt tänkt, för hon var alldeles vilsen av att inte ha mamma Triss med sig. Maya satt som ett lyse vid sidan av oss. Hon hade inte en tanke på att gå fram till nån annan hund, hur nära inpå henne dom än var.


Strypkedjan, som jag först tänkt använda gick inte alls, hon tyckte den var gräsligt otäck och provade att springa ifrån den, men då blev den ju ännu värre. Hade som tur var en annan halskedja utan stryp som gick bättre.


Vi åkte tidigare än vi behövt på morgonen. Jag trodde det skulle vara mycket trafik p.g.a Vasaloppet, men det var i princip tomt på vägarna.


 

Totalt var det 5 st frallor. Den här killen, Lufsenburgs Fairytaile, var den enda som gick i valpklass, men han var i pricip 1 år, han skulle bli det 5 dar senare.


 

Det blev många suddiga bilder när Berra skulle fota Maya, men den här får duga. Dömde gjorde Gabriella Carlid, som inte är domare officiellt, men uppfödare tillsammans med sin man som är domare.


 

Ytterligare en suddig bild, men Berta är så söt när hon kastar onda ögat mot Maya i ringen

Berta, som heter Lufsenburgs I Was The One blev BIR och hennes son Alvin (Dark Eye's Al Fakir) blev BIM.  Grattis Martina! Maya kom 2:a (av3).


Hennes kritik blev:

Söt 12 mån tik,fina proportioner,feminint huvud. Bra öron ögon nosparti, fin hals överlinje och svans, knappt vinklad fram, bra bak. Behöver fortfarande djupna i sin bröstkorg. Rör sig väl från alla håll. Trevlig och välvisad.

Plac. 2 HP


Det blir ytterligare en inofficiell utställning för Maya nästa vecka då Boxerklubben har utställning i Smedjebacken. Jag hade ändå tänkt åka dit för att träffa boxerfolk och när det samtidigt var inoff. för övriga raser så anmälde jag Maya.Av Kicki Fredlund - 9 mars 2015 06:40

 

Den 8:e mars, som ju var igår, var vi på inofficiell hundutställning i Rättvik. Det var ovanligt blött och skitigt inne i körhallen. Jag är glad att jag inte har en pälshund att hålla ren och frisera.


Det var ju också internationella kvinnodagen och även vasaloppsdagen. Dom som åkte Vasaloppet hade nog en riktig pärs att ta sig fram i vattenfyllda spår 6-7 graders värme och kraftig blåst.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se