Direktlänk till inlägg 26 januari 2015

Vilken tur...

Av Kicki Fredlund - 26 januari 2015 19:14

Fy vilket väder det var när jag på förmiddagen halkade iväg till Falun. Snön vräkte ner mest hela vägen.


Cilla, som jag skulle till, är tillsammans med mig revisor i Boxerklubben GDLO, och vi skulle gå igenom klubbens räkenskaper och bokslut inför årsmötet.


 

Cilla har nyligen fått hem nyförvärvet Troja, en härlig boxervalp på 11 veckor, som tyckte att Maya var en alldeles lagom stor kompis att busa med.


     

Maya, som verkligen inte är van att ta hänsyn här hemma, var lite lagom spak till en början med den betydligt yngre Troja.


 

Aldrig har jag sett henne ligga så här, trodde hon kanske att Troja skulle bita henne i tassarna?


Jag passade på att handla på ICA Maxi i Borlänge på hemvägen.


När jag kom hem satte jag in Jolly och Triss i bilen (Maya var ju redan där) och åkte den korta biten till sjön för promenad.

Det är så jobbigt att gå med dessa tre "vilddjur" samtidigt i koppel. Så det var enklare att ta bilen som jag ändå hade på gång.


 

Här plockar jag fram kameran ur jackfickan för att ta lite kort på hundarna. Den mörka fläcken är Triss som rullar sig i nåt snusk. T.o.m ute på sjön, där det bara är snö, lyckas hon hitta nåt att rulla sig i.


Det blåste otrevlig blötsnö, det var nu en plusgrad (vi som hade 13 minus i går kväll), så både jag och hundarna var blöta när vi kom tillbaka till bilen.


Hjälp! Jag hade tappat bilnyckeln! Hur jag än vände ut och in på alla fickor så fanns ingen bilnyckel.


Det var bara att gå tillbaka samma väg jag gått. Tur i oturen var att det bara var jag och hundarna som gått där tidigare, det hade ju kommit närmare en dm ny snö, så det var moddigt som bara den.


Jag bad Jolly hjälpa till att leta, men hon var måttligt intresserad. Men när vi efter en kvart kom till stället där jag tagit upp kameran ur fickan, så markerade både Jolly och Maya nyckeln i snön.


Det är här min rubrik kommer in Vilken tur...


 
 
Ingen bild

christine

26 januari 2015 20:32

Inte bara tur. Det vill också till en matte som har tränat uppletande med sina hundar.

Kicki Fredlund

27 januari 2015 10:18

Nä, där var det nog bara hundarnas nyfikenhet att kolla vad som låg i snön, men tur var det.

 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

26 januari 2015 21:07

Jag har numera min nyckel i en innerficka i jackan just för att jag inte ska dra ut den i misstag när jag tar fram vantar eller mobil...
Ja idag var det sörjigt
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

27 januari 2015 10:17

Jag måste också göra nåt sånt, jag har länge varit rädd för att den dan kommer när jag tappar bilnyckeln. vill inte gärna uppleva det igen.
Kramen

 
Ingrid

Ingrid

26 januari 2015 21:23

Vilka härliga bilder av Maya och Troja!
Och vilken tur att hundarna hittade dina nycklar. Ibland kan man minsann ha nytta av dem. Jag var ute med Ludde en gång och upptäckte att jag tappat en vante och skickade iväg honom att leta efter den och det tog inte lång stund innan han kom med den.
Här slipper vi snö just nu, men i kväll regnar det.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

27 januari 2015 10:16

Det fanns ju inget annat att se på sjön, så det gjorde det väl enklare för hundarna att märka att det låg nåt där i snön. Men en jäkla tur var det. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards