Direktlänk till inlägg 1 november 2014

Fullmatad dag igår. Fotade hundar

Av Kicki Fredlund - 1 november 2014 11:16

Igår var det verkligen en fullmatad dag.


Vi åkte hemifrån halv 11, började med att förmiddagsfika hos S-O. Vi hade bestämt att vi skulle fotografera 4 generationer hundar, vilket inte alls var enkelt.


 

Eftersom solen sken, så var det svårt att få till en plats utan att det blev för mycket skuggor...


 

men helst skulle dom ju inte kisa mot solen heller.


 

Bild på fyra generationer blev det i alla fall.

Fr.v Maya (Travarens My Own Pride) 8 månader, Triss (Travarens Lady Zoot) 3 år, Skorpan (Qrissy's Rhea) 6 år och Issy (Gatsby's Qrissy) 8,5 år.


 

Issy, som nu är 8,5 år, är grå om nosen men är pigg som en unghund. Skorpan är väldigt lik sin mamma, speciellt i huvudet.


 

Lisa fick också bli med på en bild, hon är dotter till Skorpans kullsyster Barbro (Qrissy's Selene)


Jag hade tid hos sjukgymnasten kl 13, hann handla som snabbast på ICA innan.


Den här gången blev jag rejält plågad.

Blev behandlad med något som kallades IMS


"IMS står för intramuskulär stimulering och kan förklaras som en slags triggerpunktsakupunktur som baseras på vetenskapliga, västerländska neurofysiologiska principer. Målet med behandlingen är att minska spänningar i muskeln och normalisera muskellängden.

Hur fungerar det?
Med IMS behandlar man problemområden med nålstick i muskler, senor, ligament, leder etc. för att sätta igång neurologiska och biokemiska processer som gynnar läkning. Inte sällan kombineras behandlingen med stretch- och träningsövningar"


Det gjorde ont som fasen när musklerna "högg om nålen", som en bedövningsspruta hos tandläkaren, men utan efterföljande bedövning.


Efter sjukgymnasten var jag i två affärer för underkläder för att köpa mig en BH. Det tog lika lång tid som att gå till järnaffären (som är det värsta jag vet, just för att det alltid tar så lång tid).

Berra som satt i bilen och väntade, undrade om han skulle ut och leta efter mig efter 1½ timme.


Vi åt på en Thai restaurang på Kupolen innan det dags att hämta ut mina nya glasögon, som efter vissa små justeringar satt skönt och jag såg bra på långt håll. MEN, när jag kom hem och skulle läsa tidningen, så visade det sig att jag ser sämre på nära håll med dom nya än vad jag gör med dom gamla. Faan, vilken soppa med dessa glasögon.


Jag har haft glasögon i snart 50 år och bytit massor av gånger, men har aldrig varit med om detta tidigare att dom inte fungerar som dom ska.


Sen var det meningen att vii skulle hämta upp Ludwig i Gustafs, men han ville så gärna vara kvar hos sin kompis, så jag ska hämta honom ikväll i stället.


Åkte då till Ludwiks farmor och hämtade hans saker som var kvar där. Innan hann vi gå en mörkerpromenad med hundarna i Skönvik utefter sjön, fy vad det mörknar snabbt nu sen tidsomställningen.





 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

1 november 2014 15:15

Kul idé att fota fyra hundgenerationer. Trist med dina brillor, jag gick i stan förra veckan o konstaterade att nu finns det minst 3 optikerkedjor i lilla Ludvika, alla på samma gata! Får använda terminalglasögonen alldeles för ofta så det skulle vara dags för nya, men plånboken håller inte med.
Kramen

http://paulaz.se

Kicki Fredlund

1 november 2014 21:32

Det är trist att man ska behöva byta glasögon så förhållandevis ofta. Jag vet inte hur jag ska göra med dom här nya nu. Kramen

 
Ingen bild

Yvonne

1 november 2014 21:01

Roligt att se fyra generationer och extra roligt är ju att ni har tre hemma!
Härligt att se en bild på erat baksäte! ;-) Det visar att det inte bara är mitt...

Kicki Fredlund

1 november 2014 21:31

Ja, man glömmer ibland att man kan ta kort på dom tillsammans.
Jasså, finns det fler som har ostädade bilar ;-)

 
Raija

Raija

2 november 2014 11:41

Kul att kunna ta bild på fyra generationer av hundarna. Det blev fina bilder.

IMS har jag inte hört talas om, men det kanske beror på att jag inte behövt det än. Låter i alla fall inte speciellt skönt.

Har du fortfarande inte fått ordning på glasögonen? Samma sak drabbades jag av när jag köpte mina sista och kunde inte läsa tidningen med de nya. Jag gick tillbaka och krävde att få träffa en annan optiker och få göra en ny underökning, vilket jag fick. Det hade blivit fel i första och sen fick jag nya glasögon som fungerade. Men det blev dyrt för dem, för jag har tre glasögon som måste bytas samtidigt, progressiva-, läs- och terminalglasögon.

http://www.nitida.se

Kicki Fredlund

3 november 2014 09:34

Vi hade pratat ett tag om att vi måste ta kort på 4 generationer. Vet ju inte hur länge Skorpan blir kvar med tanke på hennes diskbråck.
Det är så jobbigt att det blivit så här med glasögonen, trots ny synundersökning och nya glasögon. Det är ju dom som är specialisterna, så man ska ju kunna lita på att dom vet vad dom gör och kan sin sak. Men jag måste åka tillbaka, för jag ser knappt bokstäverna på mobilen när jag spelar WF, än mindre att läsa en tidning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Tisdag 26 mars 17:29

Igår var jag hem till Helena och träffade hennes ljuvliga labradorvalpar.   Att hon fyllde år samma dag missade jag totalt. Förutom att titta på valparna så fick jag låna valphagedelen med grind, så nu behöver jag inte släppa in och ut Onyx till ...

Av Kicki Fredlund - Söndag 24 mars 13:41

Nu har jag bestämt vilka namn de två valparna ska få.   Jag döper ju kullarna i bokstavsordning till namn på travhästar och har kommit till bokstaven Q Jag hade aldrig nån kull på A.   Bokstäverna innehåller mest boxerkullar, 9 st. En kull me...

Av Kicki Fredlund - Lördag 23 mars 17:37

Nu börjar det kännas som vår i luften. Snön är nästan helt borta på de flesta ställen.   Jag tog bilen och åkte till Tjärnan och gick med Maya och Onyx. Det var 5 grader varmt, så det blev en skön promenad.       Hundarna uppe på en sten ...

Av Kicki Fredlund - Fredag 22 mars 12:53

Eftersom valparna blev 4 veckor igår, så fick de flytta ur valplådan i sovrummet och in i valphagen i köket.   Sömnen blev den här första natten, lika dålig som den varit när jag flaskmatat om nätterna.   Valparna vaknade vid 01 och skrek eft...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 20 mars 11:37

Idag blev Q-kullen 4 veckor.   Igår var Gabriella här och vi fotade valparna. Det blir svårare och svårare ju rörligare de blir.       Onyx ligger gärna i sin bädd i stället för hos valparna.       Gossarna 1, 2, 3. Vikterna låg ig...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards