Alla inlägg under augusti 2014

Av Kicki Fredlund - 13 augusti 2014 10:36

 

Det är olika uttryck i Mayas och Jollys ögon. Jolly är också sugen på IKEAråttan, men har inte bestämt sig för hur hon ska göra. Skickar en frågande blick till mig.

Av Kicki Fredlund - 13 augusti 2014 10:31

Hundarna är för det mesta en källa till mycken glädje. Bara att studera dom i vardag och lek är en lisa för själen.


Så nu bjuder jag på morgonens bilder.

 

Man kan tugga samtidigt benet om man måste....


 

men helst ska ju Maya ha det själv...


 

Triss förbereder ett språng för att ta benet


 

Ikearåttan tillhör också favoriterna...

 

Men även där är det fler som vill vara med.


 

Ser ut som hon "sålt smöret och tappat pengarna", men söt är hon min gamla Jolly. 

Av Kicki Fredlund - 12 augusti 2014 07:02

Det blir inte mycket till sovmorgon, det ser hundarna till. Nu är jag ju ganska morgonpigg så det är inte så himla svårt att ta sig upp kl 6.


I morse var det bara 11 grader, så nu verkar vi ha återgått till mer normala väderförhållanden.


Idag står det städning på programmet. På fredag kväll kommer sonen från Trollhättan med familj, så då blir det 5 st nattgäster över helgen. Övre våningen är ju inte prio 1 i den vanliga städningen eftersom vi inte använder den, mer än som lager för min traderaförsäljning. Just gå grund av detta måste jag röja så man åtminstone kommer fram till sängarna.   


Lika bra att sätta igång och inte sitta här vid datorn.


 

Vissa kan ju slappa vidare (bilden är faktiskt två år gammal, så lite grå Jolly var då)


Av Kicki Fredlund - 12 augusti 2014 06:56

 

Halskedjan blev som avskuren, när jag fastnade i hundburen med den. Som tur var märkte jag det genast, annars hade nog boxerberlocken som hängde i den försvunnit. När vi var i Borlänge igår så köpte jag en ny kedja.

Av Kicki Fredlund - 11 augusti 2014 16:17

Rejält regnväder hela dan idag och bara 16-17 grader varmt, så vi passade på att åka till Borlänge och lätta rejält på plånboken.


Ärendet var egentligen att gå in till Specsavers igen med mina glasögon, samt att köpa ett par jeans till Berra på ICA MAXI som var 50 % rabatt på, så dom kostade bara 149 kr.


Den här gången fick jag tid till en ny synundersökning, förstår inte vad det skulle kunna göra för glasögonen, det är ju dom som inte passar. Nåvär jag ska tillbaka om 10 dar.


Apoteket fick besök, så fick även systemet, sen var vi in på RUSTA, som annonserade om mobil klädstång på hjul för 49 kr.

Nu var dom så klart slut, dom hade tagit slut på direkten, men en vänlig ung kille ute på lagret kom ihåg att det fanns en som varit hopmonterad i visningssyfte och den letade han reda på så vi fick med oss en klädhängare hem ändå.


Sen var jag in på tre olika hundbutiker, Fyra Tassar, Hööks och Arken Zoo för jag ville ha ett kylhalsband, men det var bara Fyra Tassar som kände till produkten, men den var slut (även hos leverantören).

I stället köpte jag en flytväst (149:-). Jag har tänkt göra det länge, men det har inte blivit av. Det är väl Triss som jag tänkte på i första hand, eftersom hon är mest intresserad av att simma av våra hundar.


På Arken Zoo köpte jag en kyldyna att lägga i botten på hundburen eller där man vill att hunden ska ha det svalt. Enligt uppgift ska den ge 10 grader lägre temperatur än luftens temp. Den var dyr 395 :-, men om den håller vad den lovar så blir den bra till Triss i utställningsburen.


Tur att det var billigt att fika på ICA, 20 :- för kaffe och en jättestor kanelbulle (jag är mätt än), men eftersom klockan går mot 5 så är det nog dags att fixa mat ändå nu.


En snabbvisit hos S-O och Kristina hann vi också med på hemvägen.


Vi var hemma till kl 3, det vart lite stressigt på slutet, för jag har tagit på mig en uppgift här hemma i Vikmanshyttan. Jag ska rasta hundar på eftermiddagarna, åt en bekant som fått jobb på annan ort.


 

Det handlar om 5 hundar, så jag måste gå två omgångar. Först gick jag med två borzoier, sen med en borzoi och två volpinos.


Nu har jag nog blivit hungrig ändå, det får bli spagetti och köttfärssås, köpte storpack med köttfärs ca 2,2 kg. Pergfekt att portionera upp och stoppa i frysen.


Nu har vädret klarnat upp, men jag hoppas att även skogsbranden utanför Sala fick ta del av dagens regnväder. Det brinner ju där för 10:e dagen. Det är ju alldeles hemskt vilka följder den branden fått.



Av Kicki Fredlund - 10 augusti 2014 17:02

Åh, så skönt, äntligen lite normalt sommarväder. Drygt 17 grader när vi åkte till skogen halv 10.


Nu blev det ju så klart varmare efter hand, men det fläktade en hel del så det var riktigt skönt  

Hundarna sitter i bilen och väntar på att få göra nånting.


Den ohyggligt skitiga bilen blev faktiskt tvättad när jag kom hem, för jag spolade av den med högtryckstvätten, helt ren blev den ju inte  men klart bättre.


Idag gick Berra skogspromenaden med Triss, jag gick en vända med Jolly (det blev inga spår där).


Men till Maya la jag ettt 150 m långt spår med 6 apporter, tre pinnar och tre leksaker.

Idag var hon flamsig, men det hade blåst ganska mycket när jag la spåret, så det hade nog drivit en del.


Men hon är väldigt duktig att ta upp apporterna, t.o.m en kleksak som jag gömt under mossa, för att den inte skulle vara så iögonfallande, grävde hon fram.


 

Iväg i spåret, jag har snitslat för att veta säker vart jag gått.


 

Hon är duktig på att ta upp apporterna.


 

Sen ska man så klart ha en godis i belöning


 

Passade på att träna lite "stå still" inför utställning.


Hela eftermiddagen har Maya sovit så nöjd.


 

Men det berodde nog också på att hon var lite trött efter gårdagen, då kullsyster Hedda var här.

Triss accepterade Hedda utan vidare, värre var det med mormor Skorpan och Jolly, dom hade inte mycket till övers för "inkräktaren".



Av Kicki Fredlund - 9 augusti 2014 09:27

 

Det är första gången dessa syskon träffar varandra sen dom skiljdes som 8 veckors valpar.

Hedda, som bor i Falun, kom igår och ska stanna till i kväll. Det blev tuffa tag direkt, men det hör ju till att syskon bråkar (eller?)

Av Kicki Fredlund - 9 augusti 2014 09:21

 

Vi samlar inte på dalahästar, men förr var det väldigt vanligt att det var en dalahäst i hederspris på Romme och Rättvikstravet (det kanske det är fortfarande). Vi har haft massor i alla dess storlekar, men har inte så många kvar, sedan barn och barnbarn fått en del.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards