Alla inlägg under augusti 2014

Av Kicki Fredlund - 22 augusti 2014 11:13

   

Man blir så himla besviken när man kommer till sin gamla svampskog och finner den så här.

Skogen som syns i bakgrunden på den övre bilden är för mörk, där har aldrig funnits nån svamp.

Av Kicki Fredlund - 21 augusti 2014 19:58

Jag fick ju åka till Borlänge igår igen, för att kolla synen. Men den här optikern tyckte ,precis som jag, att det var inte synen som behövde kollas igen utan glasögonen.


Dessa nya glasögon har verkligen dragit ut på tiden. Nu går dom tillbaka till England för nya glas och ny slipning.


Jag åkte hem på direkten efter optikern, hade ju uträttat det mesta dan innan.

Berra var ju dessutom sängliggandes i förkylning och hundarna var kvar hemma.


 

Jag tog hundarna och åkte till skogen, gick i en mossig skog med utan en massa grenar, så även Skorpan kunde springa omkring utan att snava. Vi har gott om skogsvägar, men inte så mycket skog som är lämplig för Skorpan (om jag inte åker till Tjärnan)



 

Vikmanshyttesjön låg bokstavligen som en spegel.


 

Naturligtvis var svampkorgen med, för första gången i år fanns det kantareller som var värda att plocka (fick ihop nästan 2 liter), men ännu trevligare var att jag hittade tre st toppenfina Karl Johan.


 

När jag kom från skogen var klockan 19 och jag var tvungen att klippa gräset, det har ju regnat skurar varje dag, gräset hade blivit så långt och dessutom blött, så att gräsklipparen la av stup i kvarten. Men till sist gav den upp av bensinbrist, då gav jag också upp trots att det var en bit kvar.


Skulle klippt klart idag, men just som jag skulle göra det kom en ny regnskur, så nu får den sista biten vänta till i morgon.


Annars har jag suttit vid datorn och redigerat bilder i minst 4 timmar. Puh!

Jag har bl.a skickat in bilder till Frallaklubben från utställningen i lördags, så tog jag ju en hel del bilder av familjen i söndags, som också skulle gås igenom. Det blev mer än 400 bilder tagna under helgen.


Digitalkameran är verkligen en välsignelse. Jag minns första gången jag var in till min Expertbutik i Hedemora för att se på en digitalkamera och killen undrade om jag verkligen hade behov av en. Det är nog ca 10 år sen, det har blivit några stycken sen dess, innan jag till slut köpte min stora NIKON D5000 för 4-5 år sen.


Nu sitter jag och sneglar på Ernst på TV, ibland är han bara FÖR mycket, men det är ett härligt gammalt hus han grejar med just nu.



Av Kicki Fredlund - 21 augusti 2014 14:33

 

Maya fick ett myggbett igår när vi var i skogen, rätt in i ögonvrån, som svullnade upp och blev alldeles röd. Som tur är har det helt gått bort till idag, men igår såg det lite otäckt ut, innan jag förstod vad det var.

Av Kicki Fredlund - 20 augusti 2014 12:53

Det är idag som jag ska på synundersökning igen.

I mitt förvirrade tillstånd, trodde jag att det var igår, så vi gjorde en tur till Borlänge då.

Jag vet inte varför ny synundersökning ska göras, det är ju glasögonen som verkar felgjorda.


Nu fick jag en hel del annat uträttat, så det var inte en alldeles bortkastad resa. Dessutom fick hundarna en skaplig promenad på hemvägen, där vi lyckades parera regnskurarna, som annar mest avlöste varandra.


Kom faktiskt ihåg att köpa en regnmätere, då den gamla gått sönder. Nu kan man ha lite koll på igen hur mycket nederbörd det kommer varje gång.


Idag får jag åka ensam, för Berra har dessvärre fått en rejäl förkylning efter helgen, så han ligger nerbäddad med feber.  Han är ju inte alls van att utsättas för bascillusker och flera var faktiskt förkylda av dom som var här.


Nu är det bara att hålla tummarna för att han tillfrisknar utan att det blir lunginflammation eller annan skit som han brukar drabbas av.


Om en dryg vecka åker vi till Gotland och det vore ett elände om han fortfarande är sjuk då, eller om jag åker på en förkylning   


Jag tog massor av bilder på utställningen i lördags. Det tar en evighets evighet att gå igenom alla (det var mer än 300 från början. Jag är nu inne på andra gallringen och att att sen gäller det att med katalogens hjälp luska ut vilka hundar det är.


 

En av dem är den här jättefina veterantiken (9 år gammal och tillika svensk champion) Babette F Goodshape's.

Av Kicki Fredlund - 19 augusti 2014 10:35

Idag blir Maya och hennes 5 syskon 6 månader.

 

Sattyg gör hon fortfarande så fort hon hinner, här har hon slaktat ett mjukisdjur.

 

Det var ett elända att få bort från mattan.


Det verkar klia i hennes tänder för jämnan, för jag har aldrig varit med om en hund som biter på trä som hon gör. Triss var hemsk, men Maya är värre. Jag ska förresten till veterinären nästa vecka och ta bort en mjölktand, som sitter kvar tillsammans med nya hörntanden.

 

Det är då tur att hon sover emellanåt, även om det bara är med ett halvt öga.



Av Kicki Fredlund - 19 augusti 2014 10:30

 

Barnbarnet Tobias är tatuerad på många ställen på kroppen, de här är nog hans första och dom tycker jag är lite rara.

Av Kicki Fredlund - 19 augusti 2014 09:51

På lördagen när vi kommit hem från utställningen i Eskilstuna så hade Thomas och Katinka inhandlat maten och och bjöd på middag på kvällen.


Katinka och Max's flickvän Vilma gjorde pannacotta till efterrätt. Varmrätten var lax i ugnen härligt kryddad med chili och kapris.


 

Till middagen kom även Peter med familj. Elvira, lika söt som vanligt, ska börja i ettan nu, tiden går så himla fort.


 

Det blev lite altanmingel för övriga medan Katinka fixade middagen.


På söndagen, som var den dag som Berra fyllde sina 75 år, skulle Peter och Kerstin komma tillbaka på uppvaktning och fika.


Jag stod i köket hela morgonen för att ha tårtan klar till 11 och förbereda köttfärspajen som skulle ätas senast kl 14, för sen skulle trollhätteborna  åka hem.


 

Det blev min vanliga hallontårta, men Katinka fick garnera den med hallon och blåbär.


 

Felix och Kim kom också..

 

Felix med festfrisyren på plats


 

Berra fick ett fint armband av silver av våra söner med familjer, Cissis present är av annat slag och kommer lite senare.


      

Tobias och Erika och hennes barn Melissa och Eddy kom också


 

Vilma och Ville hade kul ihop.

 

Ett eldorado i skor för Maya, men det gick bra, ingen blev av med sina.


Stig-Ove och Kristina kom till eftermiddagsfikat och lite senare även Kerstin och Anders.


Många ringde under dagen också och grattade.


Det allra bästa med dagen var ändå att Berra hade en bra dag, det hade ju varit hemskt om han haft en av sina sämre och inte kunnat delta i firandet.





Av Kicki Fredlund - 19 augusti 2014 09:09

Eftersom vi inte skulle ha någon som helst bjudning på söndagen när Berra fyllde 75 år, så hade jag anmält Triss till Eskilstuna på lördagen.


Nu blev det inte riktigt så för Thomas med familj kom redan på fredagkvällen, men dom passade på att hälsa på goda vänner i Stora Skedvi under lördagen när vi var på utställning.


 

Triss fortsätter att visa sin vackra sida på utställning och blev bästa tik.


 

Sen blev hon BIM medan Magnus visade sin uppfödning (ägd av Katrine Dahlberg) Mundiz Knut, som blev BIR. Den lovande gossen är bara 10 månader och detta var hans första officiella utställning. (Dagen efter blev han BIR i Norrköping)


Kritiken för domaren Cahtrin L Westin löd:

Tilltalande ch.tik med härlig siluett. Passande siluett till kropp. Älskvärt huvud. Med öron som kunde varit något större. Vackra ögon. Härlig nosbredd. Kraftfull hals. Härlig överlinje. Rör sig rastypiskt.

Exelent CK 1CHKL BIM


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8
9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards