Alla inlägg under juli 2014

Av Kicki Fredlund - 8 juli 2014 18:49

 

En lämning av det mindre trevliga slaget. Jolly har  kräkts mycket på sistånde, så var och varannan morgon möts man av spyor vid dörren. På torsdag har hon tid hos veterinär för att kollas upp.

Av Kicki Fredlund - 4 juli 2014 13:08

Gårdagen blev lite bökig av flera orsaker.


Berra  hade tid på Avesta Lasarett halv 11 för att få på sig en blodtrycksmätare att bära ett dygn.

Han mådde jättedåligt redan på morgonen med yrsel och illamående, trots att han legat och sovit hela dygnet innan.


Det har inte hänt förut att han haft två dåliga dagar efter varandra, för efter ett sånt dygn när han bara sover brukar han vara ganska pigg dan efter.


Sköterskan som satte dit blodtrycksmätaren tyckte att han skulle gå till akuten när vi ändå var på lasarettet, så det gjorde vi. Även om han blev omhändertagen nästan omgående så tog det ändå en väldig tid (som det alltid gör på en akutmottagning).


Då uppstod ett problem, Cissi var ju på väg till oss från Göteborg. Jag hade glömt min mobil hemma (typiskt, den brukar alltid vara med), men Berra hade sin med, men dessvärre inte Cissis mobilnumer inlagt.


Hur skulle jag nu få tag på hennes telefonnummer??


 

Jag satte mig ute vid entrén och började ringa runt, för att nån skulle kunna plocka fram Cissis nummer via internet.


Tog kort med Berras mobil, den har jag aldrig använt till det tidigare, han har ju en enkel NOKIA knapptelefon. Blir ju inte så hög upplösning, men fullt duglig ändå.


Hos Kerstin var det ingen hemma, hos Elga var det ingen som svarade, hos Ylwa och Ove fick jag napp, men det nummer som dom fick fram var ett nummer som jag inte riktigt kände igen och när jag slog det så var det upptaget hela tiden.


Jag lämnade ett meddelande på den automatiska svararen, men tänkte att Cissi sitter knappast och pratar i telefon så länge när hon kör bil.


Sen kom jag på att nummerbyråns nummer fanns inlagt på Berras telefon, så jag ringde dit, men där fick jag samma nummer som av Ove, en Cecilia Nordström i Göteborg, men min Cissi bor i Partille, fick då ett nummer till Partille kommun, där jag ironiskt nog hamnade på Cissis telefonsvarare, som talade om att hon inte var anträffbar p.g.a semester.


Men jag blev kopplad till telefonist, som inte heller hade Cissis privata nummer, men sa att en arbetskamrat, som inte var anträffbar förrän om en timme kanske kunde ha hennes nummer.


Under tiden ringde Cissis namne från Göteborg, hon förstod att hon var fel person, men ville ändå ringa och tala om det, lite lustigt var båda var jämngamla, för jag fick veta av nummerbyrån att den felaktiga Cecilia var född året innan min Cissi.


Till slut fick jag ändå Cissis nummer av hennes arbetskamrat och kunde ringa och tala om att vi fastnat i Avesta, så dom kanske skulle komma fram innan vi kom hem.


 

Vi hann kasta i oss lite mat på Dalarasten (Cissi och Ludwig hade stannat på IKEA utanför Örebro och ätit lunch). Dalarasten är ett trevligt ställe att äta på, fräsch och riklig salladsbuffé och den här gången hade dom kokt kalv med dillsås (knappast nåt man äter allt för ofta). Dessutom gillar jag deras möblering av udda gamla bord och stolar.


Vi kostade på oss att ta en snabbtur i skogen med hundarna i Grådö, jag hade ju bara varit ute och låtit dom kissa under väntetiden.


Sen prickade vi in hemkomsten på 5 minuter när, som Cissi och Ludwig fått vänta. Dom hade kommit kvart över 4 och vi alltså 5 minuter senare.


Vi hann inte stanna och få blodprovsvaren på lasarettet, dom får ringa och tala om hur det såg ut, men nån förklaring till varför han är så yr och illamående kunde dom inte förklara.

Han borde utredas vidare av läkare på sin vårdcentral.


Av Kicki Fredlund - 3 juli 2014 09:00

 

Fy, det gjorde ont i hela mig när jag igår såg dennna stackars groda. Fy vilken smärta han måste haft i det söndertrasade benet. Går katter verkligen på grodor, eller vilket djur kan ha gjort detta?


Av Kicki Fredlund - 2 juli 2014 21:46

Det blev verkligen en skön dag, både solig och lagom varm.


   

Hundarna var lite utslagna på altanen...


 

inte Maya förstås, hon är igång mest hela tiden.


 

Jag slet med gräsklipparen en dryg timme, tills svetten lackade, men nu är det i.a.f klippt både baksidan..


 

och framsidan. Här ligger gräset nu i riktiga drivor, för det var väldigt högt.


 

Efter välbehövlig dusch gjorde jag något så ovanligt som att ta fram dynan och lägga mig i solstolen en stund, med skönt skuggande parasoll över mig. Jag tror det var andra gången totalt i år.


 

Maya ville upp i mitt knä.


Sen gick jag två promenader till sjön. Jag går inte gärna med alla 4 hundarna på en gång, utan tar dom två och två.

Berra har haft en riktigt eländig dag och har legat till sängs.


 

Jolly får nöja sig med att bada benen. Hon blir inkontinent när hon simmar och badar sig helt.


 

Maya var lite försiktig vid vattnet och nöjde sig med att dricka.


Nu väntar sängen, i morgon kommer dotter och barnbarn från Göteborg.

Av Kicki Fredlund - 2 juli 2014 10:48

 

En uppmaning, nog så viktig om man ska besöka den här lokalen, som finns på industriområdet i vår by.

Av Kicki Fredlund - 2 juli 2014 09:40

Tänk att solen har så stor betydelse (i alla fall för mig). I morse var det inga svårigheter att kliva ur sängen när jag vaknade kvart över 6. Det var nästan 14 grader ute halv 7.


Annars har jag legat till framemot 8 ett tag, vilket är väldigt ovanligt för mig för jag är ju trots allt en morgonmänniska.


Dessvärre är det fortfarande väldigt blött, men så snart det torkat upp lite ska jag ut och klippa gräset.


Kunde ju börja baka, för allt fikabröd lyser med sin frånvaro, men tyvärr glömde jag att köpa mjölk igår så det går  ju inte.


   

Pelargonerna på altanen har klarat regnvädret riktigt bra, annars brukar dom ju bli så fula när dom blir för blöta.



Av Kicki Fredlund - 2 juli 2014 09:31

 

Här har en skata landat på taket på mitt lilla växthus i plast på altanen.


 

Nu har den fått sällskap av en till som landat, nu på spaljen. Tur att jag tvättade fönster igår, annars hade man inte kunnat fotografera genom altandörrens glas.

Skatorna är ju otroligt snabba på att flyga iväg vid minsta ljud. Jag har aldrig lyckats fånga nån på bild när jag varit utomhus.

Av Kicki Fredlund - 2 juli 2014 08:31

 

Jag behövde ett snöre i morse. Men av de snören jag hittade, var det ena för kort och det andra i tunnaste laget.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Skapa flashcards