Alla inlägg under juni 2014

Av Kicki Fredlund - 8 juni 2014 19:47


 

Det ser ju idylliskt ut med dessa små stugor från förr, men det är inte troligt att det var så mycket idyll

på den tiden det begav sig.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 8 juni 2014 19:28

   

Det här är en del av Jälkarbyn, en mindre by i vår närhet.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 7 juni 2014 19:08

Idag skulle vi in till Borlänge för att prova ut nya glasögon. När vi åkt en bit kom jag på att vi nog tagit fel på tiden. Jo en timme senare än vad vi trodde, skulle vi vara där.


Då passade vi på att titta in till en gammal god vän, faktiskt en av de första vi lärde känna, när vi flyttade till Dalarna 1961. Det är inte så ofta vi ses, det var faktiskt nästan tre år sen sist.


Jag kallar henne M här. Hon haltade och det hade hon inte gjort när vi träffades senast, så jag frågade vad som hänt och fick höra en skrämmande historia.


I oktober 2011 var M ute med sin hund på promenad (en liten hund typ malteser), då möter dom en kvinna med en större hund. M ber att kvinnan inte ska släppa fram sin hund då Ms hund är rädd för stora hundar, men vad gör människan, jo hon kopplar loss sin stora hund och säger att den är såå snäll.


Jovisst snäll var den, men lilla hunden blir rädd och snor runt benen på M så hon rasar i gatan, blir liggande oförmögen att ta sig upp, hon hade krossat höften.

Vad gör kvinnan med hunden, jo, hon säger att hon har bråttom för hon har en tid att passa, tar sin hund och lämnar M liggande i svåra smärtor på gatan.


Det kommer senare en man på cykel som hjälper M och hon hamnar på sjukhus med sin krossade höft, där en protes fick sättas in.


Fortfarande mer än två år efter detta så är hon inte bra i höften.

Hur i helvete kan en människa bete sig på det viset??? Jag hade utan tvekan polisanmält för misshandel eller vad som helst, men M är så snäll att hon inte ens kom på den idén.


Jag var tvungen att skriva av mig detta, jag blev så otroligt upprörd på Ms vägnar.Av Kicki Fredlund - 6 juni 2014 10:16

Brukshundklubben hade lydnadstävling (klass 1-3) igår kväll.

Jag åkte dit med kameran för att ta lite bilder till f.f.a klubbens hemsida och FB.

Men Maya fick samtidigt lite socialträning.


 

Kelande på Mayas egen nivå blev det när Marianne la sig på backen.


   

Även den här gången fick Maya träffa en jättestor snäll hanhund. 

Gladast den här kvällen tror jag Gunnel var. Hon vann lydnadsklass 1 med sin Foppa, det fattades några ynka poäng till ett förstpris.


 

I gräset satt Camilla, hon tävlade inte igår, men för några veckor sen utförde hon den otroliga bedriften att stå på översta prispallen i Rallylydnad med alla sina tre hundar på maxpoängen 100. Så hon fick dela  segern med sig själv   Av Kicki Fredlund - 5 juni 2014 13:07

Gräsklippning är ett nödvändigt ont när man är husägare, men man får ju lite gratis motion också.

För nog är jag svettig på ryggen efter en timmes klippning.

 

Bellisen blommar som vita öar i hela gräsmattan, mer och mer för varje år. Jag tycker den är trevlig, så ibland klipper jag inte bort allt.


Mitt planteringsbord (den gamla grillen) lyser som ett dåligt samvete. Det är så mycket kvar som ska planteras i krukor och i rabatter. Jag hade så lite jord kvar att några nya säckar inhandlades för några dar sen, sen kom ju regnet. Men idag kanske det blir lite till gjort.


   Med dagens klippningen så rök dom flesta tusenskönorna, men till nästa gång det är dags att klippa så har dom kommit upp med sina blommor igen.


 

Framsidans syrener har redan blommat över nästan helt.


 

Bra att det på baksidan vid altanen finns en syren som är betydligt senare, så den har just kommit i knopp.


Idag fick vi besök till förmiddagskaffet då Roland kom. Alltid lika trevligt, f.f.a för Berra som får tillfälle att prata trav från nu och förr.Av Kicki Fredlund - 5 juni 2014 13:03

 

Nu var det dags för påfyllning, sen kunde jag klippa klart.

Av Kicki Fredlund - 4 juni 2014 08:37

Det behövs väl lite regn också, men nog är det ganska trist när det är regnväder.  


Igår var det mest uppehåll, grått visserligen och lite småstänk, men jag lyckades plantera ut lite småplantor både i krukor och i rabatten, innan det blev för blött.

Vissa plantor har jag inte brytt mig om att skola om,utan testar att sätta ut direkt trots att dom är små och pyriga (går det så går det), det är mest astrar.


Jag sådde ganska tidigt i april, men det var gamla frön som inte tog sig, så jag sådde om för bara drygt två veckor sen, det är dom plantorna jag nu sätter ut.

 

Lite större än så har var dom, men inte mycket.


Igår kväll var det min tur att vara instruktör på brukshundklubbens tisdagsträning. Jag har ju inte varit aktiv alls iår, om man bortser från valpkursen jag höll i våras.


Det var riktigt många som var där och tränade och jag kunde även vara till hjälp för några stycken.


   

På platsliggningen var det ett par som istället skulle sitta i grupp några minuter. Menja provar att lägga sig ner, men blir korrigerad av matte.


Jag blev lite inspirerad att kanske rent av börja träna lilla Maya.


Idag ska vi åka till Borlänge, en altanborste till högtryckstvätten har kommit till Clas Ohlson och ska hämtas.

Ska nog göra ett besök på Specksavers på Kupolen också. Jag skulle tro att jag behöver nya glasögon, ser allt sämre i dom jag har.


Men nu ska jag först ut och gräva upp Vinca (vintergröna) som jag sålt på Tradera, så dom revorna blir postade samtidigt som vi ska iväg.


 

Tacksamt att kunna sälja dom när jag jag ändå måste rensa bort en massa varje år eftersom dom sprider sig för mycket.

Av Kicki Fredlund - 2 juni 2014 10:07

 

Det vill till att hunden går i rätt riktning när man spårar, annars kommer man inte till nåt slut.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se