Direktlänk till inlägg 23 maj 2014

Puh, så varmt!

Av Kicki Fredlund - 23 maj 2014 21:44

Varför kan man inte få lite lagom värme. Det har nog varit 27 grader i dag i skuggan, vill inte ens tänka på hur hett det var i solen.


Just nu är det fortfarande 21 grader! trots att klockan är nästan 10 på kvällen.


Jag gick upp strax före 5 i morse, då vaknade Maya och behövde ut. Den här gången gick jag inte och la mig igen. Det var skönt att hinna få lite gjort (även om jag satt vid datorn en timme också) innan Berra vaknade och vi åt frukost vid 8-tiden.


Hundarna har inte alls mått bra i värmen, ffa Jolly var riktigt dålig ett tag på dan och hässjade våldsamt, jag fick ha våta kalla handdukar på henne. Nån promenad har det inte blivit, hundarna har fått nöja sig med att vara ute på tomten.


 

Att laga mat var inte att tänka på i värmen, det fick bli varsin tallrik med sallad, plockade faktiskt kirskål och blandade i, men tog lite snålt, så smaken kändes inte över isbergssalladen. Ett glas immigt vitt vin satt fint till, men jag blev nästan på snusen, det måste också ha berott på värmen.


 

Skorpan fick också ligga med en kall handduk på sig .


Nu ikväll har jag satt några pelargoner i blomlådor, hoppas att det inte kommer nån mer nattfrost, men säker kan man ju inte vara förrän en bit in i juni, oavsett hur varmt det är just nu.

 
 
Ingrid

Ingrid

23 maj 2014 22:31

Jag gillar värmen, men jag kan förstå att hundarna tycker att det är jobbigt. Ludde har varit på frisersalong och blivit av med all vinterfäll, så han klarar sig nog ganska bra.
Nattfrost kan det bli när man minst anar. Härom året hade vi riktigt svår nattfrost i midsommarhelgen som ställde till med en massa elände. Grannen fick en hel granplantering förstörd, men så får vi väl ändå hoppas att det inte blir i år.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Kicki Fredlund

24 maj 2014 07:38

Jag har inte så mycket emot värmen heller, men det är jobbigt när det blir för varmt. Då kan man inte vara på altanen för det är uppåt 40 grader där.
Men nu på morgonen med ca 15 grader ute så är det skönt. Jag ska passa på att torka golven innan Berra kommer upp och det är dags att äta frukost.
Kram

 
Lena

Lena

24 maj 2014 00:46

Ja hjälp vilken värme! & i morrn ska vi enligt TV-vädret få 29 grader!! pust...
Jag har fyllt upp bad båten åt Malte, Märta vill inte gå i den ;) men Malte har badat flera gånger, & så har vi en bords fläkt som jag ställt på golvet, den blåser så den känns som en A/C :) fast ingen av dom hächar eller mår dåligt i värmen, som tur är.
Kanske du ska kolla på någon leksaks affär efter en sån här bra hårdplast bad balja, dom kommer tok gilla den :)

Vi sover med öppen dörr ut mot altanen en stund nu strax, stänger om jag vaknar i natt ;)

Kram i natten <3

http://frallorna.bloggplatsen.se

Kicki Fredlund

24 maj 2014 07:35

Är du uppe så sent?
Jag har sett en balja på Ö&B som jag tänkte köpa till hundarna och ha på altanen.

 
Raija

Raija

25 maj 2014 08:43

Vi har grillat och haft sallad till de senaste dagarna för värmen. Till lunch blir det bara sallad, för jag vill inte ha någon varm mat när det är sån här värme.

Det är tufft för hundarna i värmen. Teo har jag duschat så han är lite våt i pälsen och sen ligger han gärna på klinkergolvet i hallen, där det känns svalare. Nancy lider inte lika mycket, men hon får också en dusch ibland.

http://www.nitida.se

Kicki Fredlund

25 maj 2014 18:34

Jag är urusel på att grilla, så det låter jag helst bli med.
Vi har ju jättenära till badsjö (350 m), men Jolly, som är kastrerad, blir inkontinent när hon badar. Gå med tassarna i går bra men inte simma.

 
Agnes Blomquist

Agnes Blomquist

29 maj 2014 16:18

Åh va skööönt.. Här har värmen inte kommit riktigt än, men så bor jag uppåt landet också. Asså Skorpan måste ju vara världens sötaste, vill bara krama!

http://www.snusmajoren.se/tillbehor/for-snussatser

Kicki Fredlund

30 maj 2014 21:20

Hon ser ju lite rolig ut under handduken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kicki Fredlund - Torsdag 18 april 15:50

Igår blev valparna 8 veckor.    Gabriella kom hit och vi försökte ta lite kort på killarna.   Med lite hjälp av en gammal tub med räkost, så var valparna ändå skapligt med på noterna.     Quick Pay Quick Step   Vi var ute på alt...

Av Kicki Fredlund - Onsdag 17 april 14:31

Det har varit några vårlika dagar, även om det regnade i helgen. Men ca 10 grader på dagarna är helt OK.   Jag har promenerat med hundarna i Tjärnan dagligen nu.       Onyx njuter av att rulla sig i mossan.     Den där tallen luta...

Av Kicki Fredlund - Söndag 14 april 09:50

Igår kom Joanna för att se valparna och fika med oss.   Gabriella och Joanna skulle åka till Vallentuna på e.m., så det passade bra att hon kom hit innan.   Naturligtvis klippte Joanna klorna på mina hundar. Sen ägnade vi en god tid för att f...

Av Kicki Fredlund - Torsdag 11 april 10:53

För ett par dagar sedan kunde valparna få komma ut på altanen för första gången.   Det har ju varit så dåligt väder innan, med både regn, snö och blåst.     Lite fundersam över var han hamnat (Quick Pay 7 veckor)         Det märks...

Av Kicki Fredlund - Tisdag 9 april 09:59

Jag visste att Annica skulle komma för att titta på valparna i går, men blev glatt överraskad när jag såg att hon hade tagit med sig Inger också.   Det var länge sen jag träffade Inger, då hon varit sjuk och haft andra tråkigheter den senaste tid...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

365 foton 2014

 

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards