Alla inlägg under januari 2014

Av Kicki Fredlund - 14 januari 2014 10:31

Triss äter fortfarande dåligt. Om hon nu är dräktig, vilket jag både hoppas och tror, så är det ju viktigt att hon får i sig mat till sig själv och småttingarna i magen.


Hon är ju i fjärde veckan nu. Igår var jag in till veterinären och köpte några burkar specialfoder, med hög smältbarhet och smaklighet. Köpte även valpfoder, men bitarna var så otroligt små, så jag hoppas att hon inte sätter dom i halsen, Triss vill inte ha sitt foder uppblött.

Jag passade på att väga henne hos veterinären, 12,4 kg, inte så mycket som jag hoppats.    Helst vill hon ligga så här hela dan..  


i knät på Berra medan han läser tidningen, Trav och Galopp Ronden i det här fallet.

ANNONS
Av Kicki Fredlund - 13 januari 2014 17:12

Idag plockade jag ut bilen, den har bara varit utanför garagen nån enstaka gång den här månaden.

Eftersom jag skulle uträtta en del ärenden i Hedemora, så tog vi hundarna med till skogen och gick en promenad där innan vi fortsatte till Hedemora.


Det hade åkt en snöskoter på stigen, så det var inte allt för jobbigt att gå, hundarna var till sig av glädje att få springa lösa i snön, för vi har mest gått efter väg sen i fredags.


Men när vi gått ca halva sträckan så var plötsligt Skorpan borta, hon brukar ibland  ta en liten avstickare på ett par minuter, men nu var hon fortfarande borta när vi kom tillbaka till bilen   förbaskade hund!


Jag körde bilen samma väg som vi gått, en skogsstig lagom bred att klara en bil och ganska jämn, men ingen hund syntes till. Vände tillbaka till utgångsplatsen och åkte sen till det ställe där vi brukar parkera bilen, jo då, där kommer hon knallandes mitt i vägen. Inte så jättebra precis för hennes diskbråck att flänga fram i terrängen i nästan 30 minuter.


 

Nu ligger hon i bädden i hallen och är ganska utslagen.


ANNONS
Av Kicki Fredlund - 13 januari 2014 12:08

I morse var det 14 minusgrader, så nu får man känna av att vintern kom till slut.

Just nu skiner solen, det är inte bara angenämt, för plötsligt syns hundhåren alldeles för tydligt på golvet.

Alltså blev det tvunget att ta en omgång med dammsugaren.


Man är ovan vid att kylan så plötsligt kom efter den långa tiden med plusgrader, men trots att man blir illröd i ansiktet, så är det ändå kanska skönt att promenara med hundarna.


Inga skoterspår är uppkörda än, så det blir mest att gå utefter vägarna.


Idag har jag inte kommit ut än. Det är dag 2 i vår påbörjade 5:2 diet, så jag blev blåst på 11-fikat, men funderar på att ta en slät kopp kaffe (hur nu det ska gå) nu strax efter 12, sen måste jag ta mig till Hedemora, har paket att lämna iväg och behöver även fylla på förråden lite.


Berra har en dålig dag och har gått och lagt sig, han har sån väldig huvudvärk, så det blir väl bara jag och hundarna som åker.


Jag har suttit i timmar och försökt komma underfund med och att lära mig hur läsplattan fungerar. den har ju så otroligt många funktioner.


Jag har iallafall lyckats få en internetuppkoppling (mot husets router), men jag kommer inte åt spelen som jag vill flytta från mobilen, som vanligt har jag glömt mina lösenord   


Av Kicki Fredlund - 13 januari 2014 09:02

 

Jag blir så irriterad på mobilens kamerafunktion, för det tar sån tid innan den tar kortet att motivet hinner försvinna ur bild, eller bli så här suddigt.


 

Av Kicki Fredlund - 12 januari 2014 09:32

Ja, nu är den här, vintern! Kylan började ju komma i fredags med ca 3 minus och lite snö, sen fortsatte det att snöa igår och temperaturen föll till -11 frampå kvällen.

Idag på morgonen var det fortfarande 11 grader kallt, men det är vindstilla och käns inte så farligt kallt när man går ut.

 

Så här ser det ut genom rumsfönstret idag.


Jag har sopat snö med piasavakvasten, snön är så lätt och fluffig att jag inte använder skyffeln än.

Det är heller inte fruset under snön, vilket innebär att gruset ligger helt löst under snön.

Av Kicki Fredlund - 12 januari 2014 09:13

 

Jolly är duktig på att se till att hennes stora pinnar ligger i balans  när hon bär dom, men det är inte så kul att få dom i knävecken när stigen blir för smal.

Av Kicki Fredlund - 12 januari 2014 09:07

 

Dags att städa bort julen. Då åker den här kotten (snarare kottarna) ner i karong igen till nästa jul

Av Kicki Fredlund - 12 januari 2014 08:47

 

I torsdags var jag och hämtade ut min födelsedagspresent, som anlände till ICA via posten.

Från våra tre barn fick jag en "klösbräda", som Peter vanvördigt kallar den för.


Jag satte den på laddning över natten, för att sen sätta på den på fredag morgon. Men den ville inte alls gå igång. Men efter en halvtimme med en mycket trevlig suport i Umeå, så startade den. Det händer tydligen emellanåt att mjukvaran inte går igång som den ska.


 

Ett bra fodral till plattan fick jag också med. Nu återstår bara ett problem, jag kan inte koppla den till routern så jag kommer ut på internet. Först stod det att signalen var för svag, nästa gång att lösenordet var fel.

Med någons hjälp ska jag se om den kan kopplas till mobilen i stället. Jag har ju olika bredband för datorn och mobilen.

Det tekniska är inte min grej, men nog ska jag väl hitta på nån som vet och kan.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6
7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Arkiv

Länkar

365 foton 2016

365 foton 2015

 

365 foton 2016

 

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ travarenskennel med Blogkeen
Följ travarenskennel med Bloglovin'

365 foton 2014

 

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se